Zvijezde padalice pobjednička pjesma festivala Naša radost

Pobjedničku pjesmu Zvijezde padalice je otpjevala mala Podgoričanka Irina Lipovina, a Aleksandru Saši Gajiću donijela je prvu nagradu za kompoziciju. Najbolja pjesma odlukom dječjeg žirija je Nekim čudom koju je pjevala Iva Nikčević, dok je nagrada hora Zvjezdice pripala Vladani Todorović koja je otpjevala Sviraćemo rokenrol.

Sreća nije da se čuva već da se s drugim dijeli”, stihovi su pobjedničke pjesme Zvijezde padalice 34. Međunarodnog festivala dječje pjesme Naša radost. Ujedno je to možda i najbolji opis atmosfere na ovogodišnjem izdanju festivala u velikoj sali KIC „Budo Tomović”, i najbolja poruka.

Pobjedničku pjesmu je otpjevala mala Podgoričanka Irina Lipovina, a Aleksandru Saši Gajiću donijela je prvu nagradu za kompoziciju odlukom stručnog žirija, kojim je ove godine predsjedavala mr Aleksandra Vojvodić Jovović. Članovi stručnog žirija koji su s njom donosili odluke su i Vjera Nikolić, Ivan Tomas, mr Zoja Đurović i Dragana Dmitrović. Njihovom odlukom druga nagrada za kompoziciju pripala je Lari Šćekić za pjesmu Žabice, a treća Ani Klepić za To nije mala ljubav.

Dodijeljene su i prva, druga i treća nagrada za interpretaciju. Odlukom žirija prva nagrada za interpretaciju pripala je Ivi Nikčević (Nekim čudom), druga Neveni Mrvaljević (Dječja sloga) i treća Dariji Gilić (Zubić vila). Najbolji tekst ove godine napisao je Slobodan Mijović – Ljuta pjesma, dok je nagrada za najbolji aranžan pripala Ladu Lešu za kompoziciju Mrak. Svojim scenskim nastupom žiri je oduševio maleni Tivćanin Ivan Vojnić koji je otpjevao Pusti lava neka spava.

Ove godine, najmlađa učesnica festivala je Podgoričkanka Mila Vukadinović koja je pjevala pjesmu Džambo slon.

Najbolja pjesma po sudu Dječjeg žirija koji su činile Ana Vujošević, Anja Blagojević, Maša Paović, Bobana Milić i Milica Radan (predsjednica) jeste Nekim čudom koju je pjevala Iva Nikčević. Nagrada hora Zvjezdice, koji je pratio soliste, pripala je Vladani Todorović koja je otpjevala pjesmu Vesne Veljković Sviraćemo rokenrol, saopštila je Iskra Dedivanović.

U revijalnom dijelu festivala publika je čula i neke od hitova Mirsada Serhatlića napisanih za djecu. Ujedno, na ovaj način, festival se pridružio obilježavanju njegovog jubileja – 50 godina umjetničkog stvaralaštva. Pjesme su otpjevale Zvjezdice, koje su prethodno izvele i dvije narodne kompozicije koje se nalaze na njihovom albumu. Festival su ove godine vodili glumci Marija Đurić i Dejan Đonović, koji je i autor scenarija, a autor scenografije čiji je ovogodišnji festivalski moto bio Zemlja slatkiša je Vladimir Klisić.

Organizator festivala, čiji je direktor Aleksandar Saša Milošević a umjetnička direktorica mr Zoja Đurović, i ove godine je JU Dječji savez, a pokrovitelji Glavni grad i Ministarstvo kulture.

Ove godine u Zemlji slatkiša pjevali su: Vladana Todorović (Sviraćemo rokenrol), Bojana Srdanović (Ti i ja), Irina Radulović Petar Jestrović (Žabice), Iva Nikčević (Nekim čudom), Anastasija Petrović (Deca), Mila Vukadinović (Džambo slon), Ivan Vojnić (Pusti lava neka spava), Stefana Jočić (Zaključano), Darija Gilić (Zubić vila), Milica Rakočević (To nije mala ljubav), Andrea Vulović (Ljuta pjesma), Nevena Mrvaljević (Dječija sloga), Una Stanković (Kolačići), Lota Marszalek (Kme, kme), Irina Lipovina (Zvijezde padalice) i Sofija Belević (Mrak). No, najbitnije, i vrlo očigledno, jeste da su svi uživali na sceni, bilo solistički ili u duetu, kao i u aplauzima publike.

Izvor: Dan