Vrijeme za NTC – zadaci za djecu i roditelje na Facebook-u

Na Facebok stranici NTC sistem učenja, svakog dana u 11 časova, počev od subote 21. marta, biće objavljivan zadatak ili predlog aktivnosti za djecu i roditelje.

Kako su pojasnili, svakog jutra u 11 časova biće objavljen novi zadatak ili predlog aktivnosti, roditelji i djeca koji žele da učestvuju treba da do 20 sati, istog dana, u komentaru objavljenog zadatka daju svoj predlog.

Ove aktivnosti su nazvali Vrijeme za NTC i trajaće do 30. aprila, a kako su kazali, na kraju ovog perioda mogu da otvoriti novi ciklus, ukoliko potraje kućna izolacija.

Zadaci su namijenjeni djeci uzrasta od pet do 12 godina, ali pojedini zadaci biće i za stariju djecu, što će posebno naglasiti.

“Imaćemo zadatke i za roditelje, gde možete da nam pokažete šta znate”, kažu oni.

Djeca mogu da rade zadatke na svom maternjem jeziku, pošto su članovi stručnog žirija iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Za ovu priliku, navode iz NTC sistema učenja, angažovali su i NTC stručnjake iz Slovenije, tako da će primati primjere i na slovenačkom jeziku.

“S radošću ćemo pregledati sve pristigle ideje i odgovore. Ukoliko zadati primjer bude bio specifičan za jezik, u opisu objave daćemo dodatno objašnjenje”, dodaju oni.

Stručni žiri će dan kasnije u 10 časova objaviti najbolje predloge, a bodovi se dodjeljuju na osnovu redosljeda:

  1. mjesto: 10 bodova
  2. mjesto: 9 bodova
  3. mjesto: 8 bodova

i tako do 10-og mjesta koje dobija 1 bod.

Navode da će posebna kategorija biti nagrada publike, na osnovu broja lajkova i da će na kraju ciklusa, pet najboljih predloga publike dobiti nagrade (NTC paket).

“Bodovi će se sabirati iz dana u dan, a ukupni broj bodova i trenutno stanje biće objavljen u posebnoj tabeli u 10 časova. Na kraju ciklusa (30. aprila) biće proglašeno najboljih 10 učesnika, koji će dobiti NTC paket”, kazali su iz NTC-a.

Kako navode, jedan Facebook profil najviše smije da okači dva predloga, s tim da samo jedan može da uđe u najboljih 10 predloga za taj dan.

“Zbog glasanja publike, Vrijeme za NTC ograničen je isključivo na našu Facebook stranicu. Vjerujemo da će i oni koji imaju samo Instagram nalog naći način da učestvuju”, kazali su iz NTC sistema učenja.