U četvrtak Nimalo grozna radionica

Udruženje Roditelji i Igračkoteka i Razvojni centar narednog četvrtka organizuju online radionicu, u toku koje će djeca osnovnoškolskog uzrasta čitanjem i razgovorom podsticati lijepo izražavanje i bogatiti vokabular.

četvrtak, 13. avgusta, sa početkom u 18 časova planirana je Nimalo grozna radionica iz ciklusa “Pričamo priče na radost liče” koji realizuje nezavisni kreativni projekat Čigralište.

Radionica će biti posvećena knjizi Grozon – priči u stihovima autorke Džulije Donaldson koja govori o dovitljivom mišu. Šetajući kroz „gust i taman gaj” miš izmišlja strašno šumsko čudovište – Grozona – i na taj način plaši svaku životinju koja bi da ga pojede. Preokret u priči nastaje kada se ustanovi da Grozon i nije baš sasvim izmišljeno biće.

Knjige o Grozonu prevedene su na 76 jezika, prodate su u više od deset miliona primjeraka, a ovaj neobični šumski lik prešao je iz dječije literature i na film, u pozorište, muziku, među dječije igračke i hranu.

Tokom radionice će se pored čitanja i razgovora o djelu podsticati lijepo izražavanje i vježbati pažnja i koncentracija, a drugari će biti inspirisani da se likovno izraze.

Radionicu će voditi profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 8 godina. Broj mjesta je ograničen na 10, a radionica će biti organizovana putem Zoom platforme. To znači da je djeca mogu pratiti iz svojih domova, ali je važno da roditelji preuzmu ovu aplikaciju putem sledećeg linka: https://zoom.us/support/download. Mogu je instalirati na računaru ili telefonu.

Svi roditelji za učešće svoju djecu mogu prijaviti najkasnije do četvrtka, 13. avgusta do 15 sati, i to putem email-a [email protected], ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. Prijavljeni roditelji dobiće pozivnicu/link za praćenje predavanja.

Zbog ograničenog broja mjesta, prijavljivanje je obavezno.