U Biblioteci u Herceg Novom od subote počinju programi za djecu

Iz hercegnovske Gradske biblioteke i čitaonice najavljuju da od subote, 12. oktobra nastavljaju već tradicionalne programe za najmlađe Igrom do knjige, namijenjen djeci uzrasta do 8 godina, a Čitam, maštam, stvaram za mališane od 9 do 12 godina.

Program Igrom do knjige održava se od 10 do 10 sati i 45 minuta, a program Čitam, maštam, stvaram od 11 do 12 sati.

Programi su besplatni, a iz gradske Biblioteke poručuju da su njihova vrata za djecu i školarce širom otvorena.

Čekaju ih junaci iz bajki, drugari iz priča. Magijom ljubavi i mašte pozivaju na putovanje u neobičnu zemlju knjiga  koja traje uprkos činjenici da djeca danas manje čitaju nego prethodne generacije  i uprkos izazovima moderne tehnologije.

Da bi knjigu učinili još prijemčivijom i prisutnijom u dječijem odrastanju u Gradskoj biblioteci i čitaonici već godinama organizuju programe Igrom do knjige i Čitam, maštam, stvaram, za Svjetski dan knjige za djecu – 2. april između ostalog omoguće za sve mališanje besplatno učlanjenje i obezbijede godišnju članarinu. Na Trgu od knjige organizuju Dječiji dan, za prvake je osmišljen program Prvi put u biblioteci a ne zaboravljaju ni Svjetski dan poezije, Međunarodni dan knjige za djecu kao ni literarni konkurs za srednjoškolce Otvori knjigu, otvori svijet.

Bibliotečka praksa potvrđuje da su prva iskustva sa knjigom i čitanjem, formirana u najranijem djetinjstvu, odlučujući faktor u sticanju čitalačkih navika. Otud su i sve ove aktivnosti hercegnovske Biblioteke izuzetno važne.

Izvor: Radio Herceg Novi