Takmičenje za najljepše pismo na temu Napiši odraslima pismo o svijetu u kojem živimo

Takmičenje za najljepše pismo, koje Pošta Crne Gore organizuje u saradnji s Ministarstvom prosvjete, počinje danas i trajaće do 14. juna, a ovogodišnja tema Takmičenja je Napiši odraslima pismo o svijetu u kojem živimo.

Pravo učešća na Takmičenju imaju učenici osnovnih škola u Crnoj Gori, odnosno djeca do 15 godina.

Kako su pojasnili iz Pošte Crne Gore, rad treba biti napisan u formi pisma i sadržati sve elemente pisma (adresu primaoca, oslovljavanje, sadržaj, pozdrav, adresu pošiljaoca, potpis pošiljaoca). Sastav, dodaju oni, mora biti neobjavljivan, autor pisma mora se pridržavati teme, a pismo treba da sadrži do 1.000 riječi. Rad može sadržati i ilustraciju.

U saopštenju Pošte navodi se da su učesnici su obavezni, uz svoje pismo, dostaviti: ime i prezime, datum rođenja, adresu stanovanja, naziv i adresu škole, ime predmetnog nastavnika, razred koji pohađaju i broj riječi u pismu. Uz pismo napisano rukom, poželjno je dostaviti i tekst otkucan na računaru.

Prema pravilima Takmičenja, osnovne škole na teritoriji Crne Gore do 14. juna Pošti treba da dostave po tri najbolja rada na školskom nivou.

“Imajući u vidu specifične okolnosti u kojima se organizuje ovogodišnje Takmičenje, Pošta Crne Gore će ove godine prihvatati i radove koje učenici pošalju individualno”, kazali su iz Pošte.

Svi pristigli radovi, navode oni, biće proslijeđeni Komisiji Ministarstva prosvjete koja će odabrati četiri najbolja rada i šest koji zaslužuju posebnu pohvalu.

Takmičenje će biti završeno 14. juna ove godine do kada je potrebno poslati pisma na adresu:

Pošta Crne Gore
Za literarni konkurs
Ulica slobode br. 1
81000 Podgorica

Iz Pošte Crne Gore navode da su za autore četiri najbolja pisma pripremili vrijedne nagrade: laptop, foto aparat, mobilni telefon i biciklo. Svim nagrađenim i pohvaljenim autorima i njihovim mentorima Pošta daruje jednodnevni izlet.

“Podsjetimo, nacionalno Takmičenje segment je Međunarodnog takmičenja koje realizuje Svjetski poštanski savez. Najljepše pismo na nacionalnom nivou Pošta Crne Gore prosljeđuje na Međunarodno takmičenje Svjetskom poštanskom savezu”, dodaju oni.