Počelo Takmičenje za najljepše pismo Pošte Crne Gore

Pošta Crne Gore i ove godine organizuje Takmičenje za najljepše pismo, namijenjeno učenicima osnovnih škola, a radovi se mogu slati do 31. marta. Ovogodišnja tema je Napiši pismo o svom heroju.

Kako navode iz Pošte Crne Gore, za autore četiri najbolja pisma pripremili su vrijedne nagrade: lap-top, foto aparat, mobilni telefon i biciklo.

Pravo da učestvuju na Takmičenju imaju djeca do 15 godina. Sastav treba biti u formi pisma, odnosno da sadrži sve elemente pisma (adresu primaoca, oslovljavanje, sadržaj, pozdrav, adresu pošiljaoca, potpis pošiljaoca).

Prema pravilima Svjetskog poštanskog saveza, sastav mora biti neobjavljivan, autor pisma se mora pridržavati teme, a pismo treba da sadrži do 1000 riječi. Rad može sadržati i ilustraciju.

Učesnici su obavezni, uz svoje pismo, dostaviti: ime i prezime, datum rođenja, adresu stanovanja, naziv i adresu škole, ime predmetnog nastavnika, razred koji pohađaju i broj riječi u pismu. Uz pismo napisano rukom, poželjno je dostaviti i tekst otkucan na računaru.

Takmičenje će biti završeno 31. marta, do kada sve osnovne škole u Crnoj Gori Pošti treba da dostave po tri najbolja rada iz škole, na adresu:

Pošta Crne Gore

Za literarni konkurs

Ulica slobode br. 1

81000 Podgorica

“Takmičenje je, zahvaljujući kvalitetnoj organizaciji i kontinuitetu, postalo veoma popularno kod učenika crnogorskih osnovnih škola. Zasluge za kvalitetnu realizaciju ovog projekta Pošta Crne Gore dijeli sa Ministarstvom prosvjete koje godinama nesebično podržava Takmičenje za najljepše pismo”, navodi se u saopštenju Pošte Crne Gore.

Nacionalno Takmičenje je segment Međunarodnog takmičenja koje realizuje Svjetski poštanski savez.

Iz Pošte navode da se svake godine za najljepše pismo takmiče milioni djece iz cijelog svijeta i da najljepše pismo na nacionalnom nivou Pošta Crne Gore prosljeđuje na Međunarodno takmičenje Svjetskom poštanskom savezu.

„Cilj Takmičenja je razvijanje vještine pisanja, ljubavi prema pisanju, te širenje međunarodnog prijateljstva, što je jedna od važnih misija Svjetskog poštanskog saveza. Takmičenjem za najljepše pismo nastoji se promovisati pisana komunikacija i približiti važnost uloge poštanskih usluga u današnjem društvu“, zaključuje se u saopštenju.