Otvaranjem klizališta u Tivtu počeo novogodišnji program

Novogodišnji program pod nazivom Zimska bajka u Tivtu počeo je u ponedjeljak veče svečanim otvaranjem klizališta, koje će biti otvoreno narednih mjesec.

Na otvaranju je bio upriličen koncert Nataše Bekvalac i Magla benda na gradskoj rivi Pine.

Sa nestrpljenjem najmlađi su iščekivali otvaranje klizališta kako bi se oprobali, iako veliki broj njih nikada nije klizao. Bilo je padova ali i onih koji odlično klizaju.

Klizalište zvanično otvorila direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić.

“Klizalište veličine 200 kvadratnih metra postavila je zagrebačka kompanija Glice koja već godinama radi zagrebački Advent, kao i brojna druga klizališta u regionu. Građani, njihova djeca kao i naši gosti moći uživati u narednih mjesec dana, dakle do 26. decembra. Ovom prilikom pozivam roditelje da se pridržavaju uputsatva koja su istaknuta na kućici gdje se iznajmljuju klizaljke”, kazala je ona.

Navodi da djeca do 12 godina neće moći iznajmiti klizaljke bez prisustva roditelja.

“Nadležni će voditi računa i o tome koliki broj djece je u klizalištu, a svi kližu na sopstvenu odgovornost. Što se tiče klizališta u pitanju je sintetička podloga, po kojoj se klliže kao po ledu. Visoke temperature nisu nam dozvoljavale da stavimo led”, kazala je Glavočić.

Ona je dodala da su posjetiocima na raspolaganje blizu 100 klizaljki koje mogu iznajmiti po jedan euro za sat.

Pine pored klizališta, na kojem će građani, kao i gosti moći uživati u narednih mjesec dana, krasi i okićene gastro kućice, dočaravajući prazničan duh sve do završetka novogodišnjeg programa 3. januara.

Program organizuje Turistička organizacija Tivat u saradnji sa opštinom Tivat, Udruženjem ugostitelja i hotelijera.

Izvor: Boka news
Foto: Boka news