Online škola filma za djecu od 12 do 16 godina

Djeca uzrasta od 12 do 16 godina imaće priliku da učestvuju u online školi filma Edukacija – Akcija! od 20. do 26. jula, koju organizuju  Open box produkcija i NVO Podgorica film festival, u saradnji sa Ministarstvom kulture i Filmskim centrom Crne Gore.

Djeca će u okviru programa imati omogućen pristup online radionicama i časovima na temu filmske umjetnosti. Uz crnogorkse filmske stvaraoce u ulozi predavača, biće sagledani svi aspekti filmskog stvaralaštva kroz interaktivne online radionice sa učesnicima.

Putem virtuelnih radionica, djeca će komunicirati i razmjenjivati iskustava i sa svojim vršnjacima iz svih krajeva Crne Gore.

“U trenutku kada nas je novonastala situacija izazvana pojavom virusa COVID-19 zatvorila u svoje domove, ovakva inicijativa je najbliža simulaciji „druženja“ koje nedostaje većini djece”, poručuju organizatori.

Kroz program filmske edukacije, djeca će uz predavače postepeno graditi sliku o filmu kao umjetnosti, zabavi i industriji.

Sva djeca koja imaju pristup smartphone-u ili računaru moći da se uključe u radionice, bez obzira na lokaciju.

Organizatori su svjesni da postoji mnogo talentovane djece u Crnoj Gori, koja često nijesu u mogućnosti da prisustvuju edukativnim programima ovog tipa, a na ovaj način omogućeno je ravnopravno učešće svim zainteresovanim učesnicima.

Pozivaju učesnike da se prijave na neku od tema u okviru sedmodnevnog programa, popunjavanjem fajla koji se nalazi na sajtu Podgorica film festivala.

Popunjenu prijavu potrebno je poslati na: [email protected] do 19. jula

Broj učesnika je ograničen.