Mogli sjutra na YouTube kanalu Gradskog pozorišta

Predstava sa Lutkarske scene za djecu Mogli (4+) biće emitovana na YouTube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica u srijedu, 18. marta, sa početkom u 12 sati.

„Gradsko pozorište nastoji da, uprkos realnoj prijetnji korona virusa, a poštujući naloge Vlade Crne Gore i Instituta za zdravlje, ne liši najmlađu publiku programa na koje su navikli i koje vole“, navode iz Gradskog pozorišta Podgorica.

U terminima predviđenim za igranje predstava pozorišta za djecu u KIC-u „Budo Tomović”, Gradsko pozorište će na svom YouTube kanalu emitovati neke od najznačajnijih naslova za djecu i mlade sa postojećeg repertoara.

Prema njihovim riječima, ovo je način da najmlađa publika cijele Crne Gore, u danima kada zdravstvene okolnosti nalažu imperativni oprez, ne bude uskraćena za argumente civilizacijskog i kulturnog odrastanja, što je i osnovni zadatak pozorišta za djecu.

Režiju potpisuje Bonjo Lungov. Tekst je napisao Petar Kovačević.

Uloge: Goran Slavić, Pavle Ilić, Branko Ilić, Slaviša Grubiša, Branka Femić, Katarina Krek, Jelena Simić, Ratka Mugoša i Kristina Obradović.