Kozocid Vide Ognjenović na početku novembarskog repertoara

Ovog mjeseca Gradsko pozorište Podgorica stavlja akcenat na gostovanja i festivalska igranja koja ih očekuju na kraju mjeseca, ali neće zapostaviti ni najmlađu publiku, pa su, kao i uvijek, za njih pripremili bogat repertoar dramskih i lutkarskih predstava za djecu.

“Oktobarski repertoar prošao je zapaženo od strane publike, a vjerujemo da ćete biti i više neko zadovoljni onim što vam spremamo za novembar”, kazali su iz Gradskog.

Novembarski repertoar počinjemo dugo iščekivanim igranjem našeg hit  naslova sa Večernje scene Kozocid, Vide Ognjenović. Igraće se u ponedeljak, 4. novembra, u Velikoj sali KIC-a, sa početkom u 20 sati.

U srijedu, 6. novembra, naslov sa Večernje scene, Slasti slave u režiji Stefana Sablića, biće igran pred podgoričkom publikom u sali Dodest, sa početkom u 20 sati, dok će u petak, 8. novembra, najmlađa publika u Tivtu imati priliku da u Centru za kulturu pogleda Prodavnicu igračaka (6+), u režiji Jaroslawa Antoniuka, sa Lutkarske scene za djecu.

“Subotu i nedjelju 9. i 10. novembra smo rezervisali za igranje naših predstava za djecu, 9. u Podgorici, u Dodestu, sa početkom u 12 časova najmlađa publika (4+) će uživati u predstavi Ah, šta sve mora jedno dijete u režiji Miroslava Mime Jankovića, a dan kasnije, 10. novembra, na istom mjestu u istom terminu, igraće se komad sa Lutkarske scene da djecu Čarobni kamen (3+),  dramatizacija i režija Davora Dragojevića”, navode iz Gradskog.

U subotu, 16. novembra, povodom manifestacije Evropska noć teatra, Gradsko pozorište će pred publikom nastupiti sa predstavom Lažljivci, sa naše Večernje scene, u režiji Marka Manojlovića. Projekat Evropska noć teatra je zamišljen kao jednodnevna manifestacija posvećena scenskim umjetnostima i održava se svake godine, treće subote u novembru. Pozorišta toga dana postaju glavno mjesto susreta, dijaloga i druženja, i tim povodom publika će imati 50 odsto popusta na cijenu ulaznice. Predstava će se igrati u sali Dodest, u KIC-u Budo Tomović, sa početkom u 20 sati.

U nedelju,  17. novembra, iz Gradskog pozorišta obradovaće mališane (5+) igranjem komada Kod Nojeve barke u osam, tačno u podne, u sali Dodest.

U ponedjeljak, 18. novembra, sa početkom u 20 sati, podgorička publika će imati priliku da u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović pogleda komad Dokle pogled seže, u režiji Arpada Šilinga i produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom, a Gradsko pozorište će 20. novembra gostovati u Budvi sa predstavom Slasti slave, u 20 sati.

Prodavnica igračaka (6+), u novembru će se igrati po drugi put, ali ovog puta u Podgorici, u sali Dodest, sa početkom u 12 časova.

“I za kraj mjeseca ostavili smo festivalska igranja. Gradsko pozorište će 26. novembra igrati “Kozocid” u Domu kulture u Brčkom, kao učesnik na 36. Susretu kazališta Bosne i Hercegovine, sa početkom u 19:30 časova. Ovom predstavom će se naše pozorište predstaviti i na Međunarodnom festivalu glumca 2019, u petak 29. novembra u Nikšićkom pozorištu, u 20 časova”, kazali su iz Gradskog pozorišta.

Prvi dan decembra je rezervisan da pred domaćom publikom igraju predstavu Don Kihot Andraša Urabana u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović, sa početkom u 20 sati, a samo dva dana kasnije ovaj komad će se igrati u Beogradskom dramskom pozorištu u sklopu festivalskog programa RUTA.

Ulaznice za predstave sa oktobarskog repertoara su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona 020 664 237.

Više informacija o repertoaru i novostima iz Gradskog pozorišta mogu se naći sajtu www.pgpozoriste.me ili na Facebook stranici Gradsko pozorište Podgorica.