Internet festival za djecu, Online DES fest

NVU Dramski edukativni studio Scena organizuje, od 1. do 5. avgusta, internet festival za djecu, Online DES fest u okviru kojeg će dramski pedagozi držati predavanja na temu Transformacija glumca u lik.

Festival je namijenjen djeci starijoj od 10 godina, koja se više od tri godine bave glumom.

U okviru predavanja istaknutih i višestruko nagrađivanih crnogorskih glumica mr Vesne Vujošević Labović i Kristine Obradović, učesnici festivala će imati prilike da nadograde svoje znanje i glumačke vještine, kako u teoretskom tako i u praktičnom smislu.

Svoje dragocjeno iskustvo predavači će prenijeti putem grupnih i individualnih online predavanja, a krajnje rezultate rada učesnici će prezentovati takođe online putem sajta dramskog studija koji je i nastao kao prvi dio projekta.

Ovaj Festival crnogorske glumice i dramskog pedagoga Vesne Vujošević Labović i istoričarke umjetnosti Nikolete Dabanović sufinansira Ministarstvo kulture, u sklopu programa podrške u cilju prevazilaženja negativnih socio-ekonomskih posljedica u sektoru kulture usljed epidemije koronavirusa. Partner projekta je Crnogorsko narodno pozorište.

Prijavljivanje, kao i detaljnije informacije o uslovima učešća na Online DES festu, dostupni su na sajtu Dramskog edukativnog studija – www.scenades.me.

Izvor: Portal analitika