Don Brankovi dani na YouTube-u i Facebook-u, bez publike

Poštujući nove preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela Crne Gore, KotorArt Don Brankovi dani muzike će događaje planirane u bliskoj budućnosti organizovati bez publike, ali sa direktnim prenosom i uživo praćenjem putem društvene mreže Facebook kao i preko YouTube kanala Festivala, saopštili su organizatori.

„Kao organizacija, strogo se pridržavamo svih mjera i preporuka, čuvajući zdravlje publike, umjetnika i našeg tima. Veliki je izazov organizovati festival u ovakvim vremenima ali i veliki podstrek za umjetnike, publiku i nas u timu da istrajemo na putu ka novim oblicima komunikacije umjetnošću, dajući kroz nju mogućnost da doživimo sebe punije, kao dio cjeline i zajedničkog identiteta, što je u ovim okolnostima posebno važno.

Razgovor između poznatog gitariste Miloša Karadaglića i pijaniste i direktora Festivala Ratimira Martinovića održaće se, kao po planu, večeras u 21 sat. Publika će imati mogućnost da prati direktan prenos razgovora putem YouTube kanala Festivala.

„Koncert mladog crnogorskog pijaniste Andrije Jovovića, u okviru serijala koncerata KotorArt Talenti takođe će se održati po planu, u subotu, 25. jula, sa početkom u 21.30h u Crkvi sv. Duha. Publika u dvorani neće biti prisutna, ali direktan prenos omugućen je na Pjaci od kina, kao i online prenos putem YouTube kanala“, navodi se u saopštenju.

Pjaca od džeza i nastup crnogorskog džez sastava MP Trio, koja je najavljena za vikend, subotu i nedjelju u Amfiteatru Luštice Bay i na Pjaci od kina, pomjera se za jedan od narednih vikenda, ukoliko situacija bude dozvoljavala.

Izvor: RTCG