Za vikend dvije predstave sa Dramske scene za djecu

Grad: Podgorica | Kategorije: Pozorište

KIC “Budo Tomović”

Ul. Vaka Đurovića 12, Podgorica

O događaju

U standardnim terminima subotom i nedjeljom tačno u podne, i ovog vikenda ansambl Gradskog pozorišta za najmlađu publiku igraće dva naslova sa Dramske scene za djecu, u kojima jednako uživaju sve generacije – Dobri Zloćko i Modro blago.

U subotu 12. oktobra, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“ biće igran Dobri Zloćko (4+), rađen u koprodukciji Gradskog pozorišta i Zetskog doma, a narednog dana, u istom terminu, u Velikoj sali KIC-a Modro blago (8+).

Prema tekstu Žanine Mirčevske, Dobrog Zloćka režirao je Petar Pejaković. Riječ je o modernoj bajci, koja kombinuje stvarni i imaginarni svijet, a radnja se odvija u realnom miljeu dječje sobe. To je urbana priča o značenju slova i čitanju,  o dobru i zlu, dinosaurusima, kraljevima i kraljicama, čarobnjacima i njihovim moćima, a iznad svega o drugarstvu, povjerenju i pravim vrijednostima.

Uloge tumače: Katarina Krek, Goran Slavić, Dejan Đonović, Željko Radunović i Dijana Dragojević.

Modro blago uzbudljiva je priča koju je po motivima romana Dušana Kostića, napisao i dramatizovao Stevan Koprivica, a režiju potpisuje Staša Koprivica. Ovaj avanturistički komad govori o potrazi za blagom grupe tinejdžera i smješten je u Herceg Novi šezdesetih godina prošlog vijeka. Predstava akcentuje i niz značenja koja se tiču današnjeg mladog gledaoca, poput: relativizacije bogatstva, konstante zla oličenog u neonacizmu itd… Modro blago je i svojevrstan poziv mladima da u sopstvenom istorijskom nasljeđu i predanju otkriju uzbudljivi svijet etičkih vrijednosti.

Igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Vukan Pejović, Pavle Popović, Branka Femić, Dejan Đonović, Jelica Vukčević, Maja Šarenac, Goran Slavić i Emir Ćatović.

Ulaznice za predstave mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

Narednih dana

Novi repertoar bioskopa Cineplexx

Delta City

Cetinjska ulica b.b., Podgorica

Dva nova filma na repertoaru Cadmus Cineplex-a

TQ Plaza

Mediteranska 8, TQ Plaza, V/536 Budva

Novi repertoar bioskopa Cinema 213

Cinema 213

Danila Bojovića bb, Nikšić

Ove sedmice u 3D kinu u Boki projekcije 3 filma

Centar za kulturu Tivat

Luke Tomanovića 4

Promocija zbirke i premijera predstave na temu vršnjačkog nasilja

KIC “Budo Tomović”

Ul. Vaka Đurovića 12, Podgorica

Radionica o dojenju u Razvojnom centru

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica

Bracana Bracanovića 74/a, Podgorica

Radionica Pelikani Skadarskog jezera

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica

Bracana Bracanovića 74/a, Podgorica

U petak radionica Kroz svijet osjećanja

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica

Bracana Bracanovića 74/a, Podgorica