Tri nova filma na repertoaru Cadmus Cineplex-a

Grad: Budva | Kategorije: Film

TQ Plaza

Mediteranska 8, TQ Plaza, V/536 Budva

O događaju

Na repertoaru bioskopa Cadmus Cineplex, za period od 14. do 20. marta, nalaze se tri nova filma: Gospodar Pariza, Tvrđava i Starac s revolverom.

Gospodar Pariza

Vincent Cassel u ulozi Françoisa Vidocqa, vladara Pariza za vrijeme Napoleona.

Za vrijeme vladavine Napoleona, François Vidocq, jedini čovjek koji je pobjegao iz najvećeg zatvora zemlje. Ostavljen da umre nakon posljednjeg spektakularnog bijega, bivši osuđenik pokušava biti zaboravljen pod maskom jednostavnog trgovca. Nakon što bude optužen za ubistvo koje nije počinio, dobija priliku da se pridruži policiji u borbi protiv podzemlja, u zamjenu za slobodu. Uprkos odličnim rezultatima, izaziva neprijateljstvo svojih kolega, policijskih službenika ali izaziva i bijes podzemlja.

Tvrđava

Priča prati glavnog lika, mladog oficira nove garde Petra I, Ivana Demarina (Ilija Malanin), koji po naredbi cara ide na granicu u Toboljsk – prvu prestonicu Sibira. Upravo u Toboljsku upoznaje svoju prvu ljubav Mašu Remizovu (Julija Makarova). Glavni likovi su uvučeni u ekspediciju u potrazi za zlatom Jakaranda. Petru su potrebna sredstva za rat protiv švedske vojske. Njihova tvrđava je okružena hordama vojske Džungara, i nije ih preostajalo ništa drugo već da čekaju na pomoć.

Film sadrži kako fiktivne, tako i istinske istorijske likove kao što su Semen Remezov (Dmitri Nazarov) – poznati sibirski kartograf, istoričar i arhitekta Toboljska; Matvej Gagarin (Evgeni Djatlov) – prvi sibirski guverner; Ivan Bačholz (Aleksander Lazarev) – osnivač grada Omska; Johan Renat (Andrei Burkovski) – zatočeni švedski oficir, prognan nakon borbe na Poltavi 1709. godine koji je sanjao o povratku u svoju zemlju po svaku cenu; Brigita (Agatha Muceniece) – supruga vojnika Cmisa, tajno zaljubljena u Johana. Sibirska ljubav između Ivana i Maše nadjačala je ljubavni trougao Johan-Brigit-Cmis. Po završetku rata, kao najvećeg izazova, glavni likovi grade svoje živote na osnovnim vrijednostima vjere, nade, ljubavi, istinskom patriotizmu i predanosti domovini.

Starac s revolverom

Film je zasnovan na istinitoj priči o Forestu Takeru (Robert Redford, u posljednjoj ulozi prije najavljenoj povlačenja iz glume), od odvažnog bježanja iz zatvora San Kventin u sedamdesetoj godini do nevjerovatnih potjera koje su zbunjivale vlast i oduševljavale javnost.

Izvor: CDM

Narednih dana

Ove sedmice tri nova filma u Cineplexx-u

Delta City

Cetinjska ulica b.b., Podgorica

Četiri nova filma na repertoaru Cadmus-a

TQ Plaza

Mediteranska 8, TQ Plaza, V/536 Budva

Novi repertoar bioskopa Cinema 213

Hotel Yugoslavia

Ul. Danila Bojovića bb

O godišnjim dobima u četvrtak u Razvojnom centru

Igračkoteka i Razvojni centar

Bracana Bracanovića 74/a, Podgorica

Za mlađu djecu mmuzička radionica Uhvati ritam

Igračkoteka i Razvojni centar

Bracana Bracanovića 74/a, Podgorica