Sjutra u podne kritična masa povodom Dana planete

Grad: Podgorica | Kategorije: Manifestacije

Trg nezavisnosti

Trg nezavisnosti, Podgorica

O događaju

Nevladino udruženje Biciklo.me organizovaće u nedjelju, 21. aprila, 56. po redu kritičnu masu, sa početkom u 12 časova a kreće se sa Trga nezavisnosti u Podgorici.

Kako navode, ovu proljećnu vožnju biciklima ulicama Podgorice organizuju povodom Dana planete Zemlje, koji se širom svijeta obilježava 22. aprila.

Dodaju da na ovaj način žele da podignu svijest javnosti o značaju očuvanja životne sredine, a kao jedan od načina ističu korišćenje bicikla kao prevoznog sredstva.

“I dok je povod za događaj Dan planete, Biciklo.me će ovu vožnju posvetiti svom nedavno preminulom prijatelju i članu, ambasadoru Ljubiši Peroviću, koji se svesrdno zalagao za razvoj Crne Gore kao ekološke države i koji je kao sredstvo prevoza isključivo koristio bicikl”, navode organizatori kritične mase.

Nedjeljna biciklistička vožnja kreće sa Trga nezavisnosti, a voziće se Bulevarom Ivana Crnojevića, ulicama 13. jula, Moskovskom, Ljubljanskom, Džona Džeksona, a zatim preko Bulevara Crnogorskih serdara i Ulicom Kralja Nikole nazad do Trga, gdje će učesnici završiti vožnju tradicionalnim podizanjem svojih dvotočkaša uvis.

Vožnjom se, kako navode, najavljuju Energetski dani Podgorice, koje Glavni grad obilježava tokom naredne sedmice nizom aktivnosti.

“Kritična masa je kolektivna vožnja biciklima koja se organizuje u brojnim gradovima širom planete. U Glavnom gradu se ovakve vožnje održavaju od 2013. godine, a okupljaju na stotine biciklista, koji na ovaj način žele da skrenu pažnju na važnost izgradnje biciklističke infrastrukture i transformacije Podgorice u održiv grad sa boljim saobraćajem, čistijim vazduhom i prijatnijim javnim prostorom”, zaključuju iz Biciklo.me.

Narednih dana

Ove sedmice tri nova filma u Cineplexx-u

Delta City

Cetinjska ulica b.b., Podgorica

Četiri nova filma na repertoaru Cadmus-a

TQ Plaza

Mediteranska 8, TQ Plaza, V/536 Budva

Novi repertoar bioskopa Cinema 213

Hotel Yugoslavia

Ul. Danila Bojovića bb

O godišnjim dobima u četvrtak u Razvojnom centru

Igračkoteka i Razvojni centar

Bracana Bracanovića 74/a, Podgorica

Za mlađu djecu mmuzička radionica Uhvati ritam

Igračkoteka i Razvojni centar

Bracana Bracanovića 74/a, Podgorica