Sjutra u Delti manifestacija Sunčane igrarije

Grad: Podgorica | Kategorije: Manifestacije

Delta City

Cetinjska ulica b.b., Podgorica

O događaju

Mališani svih uzrasta imaće priliku da uživaju u manifestaciji Sunčane igrarije, koja će biti održana u subotu, 30. marta, u podgoričkom šoping molu Delta City sa početkom u 10 časova.

Kako su najavili organizatori – agencija Memento marketing i komunikacije, tokom cjelodnevnog, veoma bogatog i zanimljivog programa, mališani će se takmičiti, edukovati, igrati, maštati, pjevati, plesati, maskirati i tako, na najveseliji način, proslaviti početak proljeća.

U okviru programa Sunčanih igrarija biće organizovano 14. izdanje Sunčane Violeta puzijade, popularnog takmičenja u puzanju, u toku kojeg će se takmičiti 90 beba koje su roditelji prijavili putem facebook stranice Dan Sunca i putem mejla.

I ovog puta je vladalo ogromno interesovanje za popularnu trku beba pa smo prijavljivanje obavili u nepunih sat vremena. Trke su na programu od 10:30 i od 17:30 sati, a takmičari će i ovog puta biti razvrstani po grupama, u zavisnosti od uzrasta. Trenutni rekord puzijade iznosi četiri sekunde i 16 stotinki, a njegov ponosni vlasnik je Bogdan Iković, koji je u septembru 2016. godine za to vrijeme prepuzao našu veselu stazu. Sponzor takmičenja, Violeta, obezbijedio je poklone za svih 90 učesnika, a mi smo pripremili diplome kao lijepu uspomenu na takmičenje“, kazala je Danijela Knežević, iz agencije Memento.

Nakon prvog dijela puzijade, u 12 sati, na programu su Sportske igrarije sa dječijim animatorom Žarkom Stanišićem, popularnim Žapcem, u toku kojih će se mališani oprobati u raznim igrama i vježbati koncentraciju, pamćenje i koordinaciju pokreta.

Sportske igrarije su jedan od najzabavnijih segmenata programa Sunčanih igrarija. Mališani svih uzrasta se uvijek sjajno provedu jer Žarko za njih pripremi zabavne i veoma korisne igre i aktivnosti u kojima rado učestvuju, zajedno sa roditeljima“, navodi Knežević.

U toku manifestacije biće organizovani i drugi zabavni sadržaji među kojima su: Klikeranje sa Animatorima PG, set radionica Glasam za druženje i lijepo ponašanje, koje organizuje NVO Dama, kreativna radionica Budi dijete uz Imlek, nagradna foto radionica 70 godina čiste ljubavi – Dr Pavlović, radionica Proljećni kućerak mašte sa Animatorima PG i logopedska radionica koju će organizovati logopedski centar Higia Logos. Sa mališanima i njihovim roditeljima družiće se i: Nutrino, Oral B, Oblak i sunce, Idea, Donut Time, Lino, Zewa i Leader Kids.

Nakon drugog dijela takmičenja u puzanju, tačnije od 18 sati i 30 minuta, mališani će uživati u polusatnom muzičko-plesnom zabavnom programu. U muzičkom dijelu programa nastupiće solisti hora Zvjezdice: Una Stanković, Ana Vujošević, Anja Mugoša, Milica Rakočević, Anja Blagojević, Iskra Dedivanović i Aleksandar Knezović dok će se u plesnom dijelu predstaviti najmlađi plesači plesnog kluba Sonrisa Podgorica.

Na kraju programa ovogodišnjeg izdanja Igrarija, u 19 sati, biće organizovana tematska fešta pod maskama, Rascvjetani maskenbal.

Tema maskenbala je Rascvjetavanje proljeća, a učestvovaće 60 djece koje su roditelji prijavili putem naše Facebook stranice i mejla. O najboljim maskama odlučivaće tročlani žiri koji čine: Anica Vujadinović, novinarka i osnivačica nevladine organizacije Blago djeci, Mirjana Marsenić Vujović, slikarka i profesorica u QSI International School of Montenegro i Amila Rastoder, voditeljka dječije radio emisije Radoznalica na Radiju Crne Gore. Žiri će proglasiti najbolje u kategorijama: najoriginalnija maska, najkreativnija maska, najveselija maska, najmlađi učesnik ili učesnica, a biće dodijeljena i specijalna nagrada žirija maski koja na njih ostavi poseban utisak tokom programa. Tokom maskenbala djecu će zabavljati Animatori PG, a nagrade su obezbijedili: Leader Kids, HiPP, KidsLand, Donut Time, Lino lada, Imlek i organizator“, pojasnila je Knežević.

Informacije o programu i učesnicima Sunčanih igrarija dostupne su na Facebook stranici i Instagram profilu Dan Sunca.

Čarolija 300×250

Narednih dana