Predstava za djecu Carevo novo odijelo u Budvi

Grad: Budva | Kategorije: Pozorište

Scena između crkava, Stari grad Budva

Između crkava, Stari grad, Budva

O događaju

Na sceni između crkava u Budvi u nedjelju, 25. avgusta, sa početkom u 21 sat biće izvedena predstava za djecu Carevo novo odijelo, u režiji Petra Pejakovića. Ulaz na ovu predstavu se neće naplaćivati za predškolce.

Predstava je rađena u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i JUK Herceg festa.

JU Grad teatar obezbjeđuje besplatan ulaz za sve predškolce, kao poklon za uspješnu predstojeću školsku godinu i mole roditelje da zbog ograničenog broja mjesta u publici, što prije rezervišu karte pozivom na broj 033 402 935. Za predškolce ulaz se neće naplaćivati, a za sve ostale cijena karte je 5 eura.

“Ambiciozno smo postavili cilj da priča djecu susretne i sa politikom, sa pitanjem šta je vlast, na koji način funkcioniše, šta ne funkcioniše, to je njihov prvi dodir sa tim temama, a zapravo se komad bavi velikom temom istine, pokazuje zašto lažemo, na koji način nas strah tjera da ne kažemo ono što i kako jeste. Pozorište i život treba da su jedno, s druge strane moramo imati ambiciju da je pozorište više od života i da umjetnošću utičemo da napravimo život onakav kakav bi trebalo da bude”, kazao je editelj Petar Pejaković o predstavi.

Dramaturgiju je uradio Đorđe Stanojlović, scenografiju Vojislav Vojo Kilibarda, kostimografiju Jelena Vasiljević. U predstavi igraju: Dejan Đonović, Goran Slavić, Miloš Pejović, Slaviša Grubiša.

“Krenuli smo iz improvizacije, a napravili smo interesantnu predstavu. Carevo novo odijelo je svevremena priča, Petar Pejaković je imao odličnu ideju u kom pravcu treba da idemo i sve se kristalizovalo, priča je jasna, a djeci kojoj je danas ponuđeno bezbroj načina da saznaju sve što žele u skladu s tim i pozorište treba da se obraća ozbiljno, jednako kao i odraslima”, kazao je glumac Miloš Pejović.

Izvor: Culture Corner

Čarolija 300×250

Narednih dana

Koncert učesnika IX Ljetnjeg kampa za kamernu muziku

Galerija “Risto Stijović”

Stara Varoš, Podgorica