Noviteti u Cadmus Cineplex-u – dva crtaća i dvije drame

Grad: Budva | Kategorije: Film

TQ Plaza

Mediteranska 8, TQ Plaza, V/536 Budva

O događaju

Na repertoaru bioskopa Cadmus Cineplex, za period od 9. do 15. maja, nalaze se četiri nova filma – dva animirana Manu munja i Ružnjići, drame Uteja i Suton.

Manu munja

Manu odrasta vjerujući da je galeb, kao njegovi roditelji Iv i Blanš, i brat Luka. Trudi se da pliva, lovi ribu i leti poput njih, ali izgleda da nije mnogo nadaren.

Na prvom času letjenja otkriva da je usvojen i da pripada rijetkoj vrsti ptica – čiope, koje nisu u dobrim odnosima sa galebovima. Poslije velikog šoka, Manu upoznaje pripadnike svoje vrste koji mogu da skakuću po vazduhu, baš kao i on. Tada saznaje da oni imaju i posebnu moć da predosjete oluju. Manu leti sa njima i uživa. Hrabar je i odlučan da spasi jaja svoje vrste od pacova koji ih kradu. Živjeći sa galebovima, naučio je još neke vještine koje su mu sada dobrodošle. Nažalost, njegovog brata Luku jednog dana povrijedio je pacov, zbog čega je okrivljen Manu. On ne shvata neprijateljstvo između galebova i čiopa, i odlučuje da zauvijek ode, ali ubrzo će početi da tuguje za porodicom. I baš tada, predosjetiće da se sprema veliko nevrijeme, zbog čega će se vratiti da upozori galebove na opasnost. Oni mu, međutim, ne vjeruju i upadaju u oluju. Pred Manuom je sada težak zadatak. Mora brzinom munje da ubijedi drugare čiope da se pomire sa galebovima, kako bi ih spasli iz oluje i tako zajedno naučili lekciju o poštovanju različitosti.

Ružnjići

Igrana muzička pustolovina inspirisana globalnim fenomenom plišanih igračaka iz 2001.godine.

U neodoljivom gradiću Ružnjogradu slavi se čudno i drugačije, ljepota je u oku posmatrača. Moksi i njen Ružnjić prijatelj svaki dan slave život i njegove beskrajne mogućnosti. Stanovnici Ružnjograda povremeno gledaju u nebo iznad grada, i čekaju da se pojavi novi Ružnjić kog će primiti u svoju zajednicu. Jednoga dana Moksi okuplja grupu svojih najbližih prijatelja i kreće u potragu za onim što je s druge strane Ružnjograda. Tamo otkrivaju drugi svijet – Savršenstvo.

Ružnjići se suočavaju sa time šta znači biti drugačiji, boriti se sa željom da budeš voljen, i konačno otkriti da je najvažnija stvar saznati ko si zaista.

Uteja: 22. jul

Ranije tog dana, isti čovjek je postavio bombu u Vladinu zgradu u Oslu. 22. jula 2011. godine više od 500 mladih je napao naoružani ekstremista u ljetnjem kampu na ostrvu blizu Osla.

Priča prati Kaju (18) i njene prijatelje koji su se tog kobnog dana našli u kampu, na ostrvu Uteja. Film počinje kada grupa mladih ubjeđuje svoje najbliže da su na ostrvu bezbjedni i izuzeti iz haosa koji je nastao u gradu. Iznenada, bezbjednu atmosferu mijenja panika koja nastaje kada se čuje pucnjava.

Suton

Priča prati mladu djevojku koja želi da radi u legendarnoj prodavnici šešira – prodavnici koja je nekada bila u vlasništvu njenih roditeija.

Kada novi vlasnik odbije da je zaposli, ona započinje potragu za svojom izgubljenom prošlošću…

Izvor: CDM

Narednih dana

Kralj lavova od sjutra u Cineplexx-u

Delta City

Cetinjska ulica b.b., Podgorica

Diznijev Kralj lavova i u Cadmus Cineplex-u

TQ Plaza

Mediteranska 8, TQ Plaza, V/536 Budva

Od danas Kralj lavova i u bioskopu Cinema 213

Hotel Yugoslavia

Ul. Danila Bojovića bb

Projekcije filma Kralj lavova u Prvom 3D kinu u Boki

Centar za kulturu Tivat

Luke Tomanovića 4

Izložba postera učesnika radionica grafičkog dizajna

KIC “Budo Tomović”

Ul. Vaka Đurovića 12, Podgorica

Radionica Sports are cool u utorak u Razvojnom centru

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica

Bracana Bracanovića 74/a, Podgorica

U srijedu radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica

Bracana Bracanovića 74/a, Podgorica

U četvrtak radionica U svijetu balona

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica

Bracana Bracanovića 74/a, Podgorica