Međunarodni diplomatski humanitarni Božićni bazar

Grad: Podgorica | Kategorije: Manifestacije

Delta City

Cetinjska ulica b.b., Podgorica

O događaju

Deseti Međunarodni diplomatski humanitarni Božićni bazar biće održan u subotu, 1. decembra, od 10 do 18 sati u šoping molu Delta City u Podgorici.

I ove godine će Međunarodni klub žena Crne Gore, uz logističku podršku Delta City-ja prikupljati novac u humanitarne svrhe.

Kako je kazala Zorica Mišković-Pavićević, direktorica Tržnog centra Delta City, prikupljeni novac biće uplaćen Dječijem domu Mladost u Bijeloj, Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju na Starom Aerodromu, a dio novca namijenjen je za kupovinu didaktičkih sredstava za osnovne škole “Radojica Perović” i Oktoih, kao i vrtić Sunce.

U ovogodišnjoj akciji učestvuje  21 ambasada.

Predsjednica Kluba Ajlin Galip, koja tu funkciju obavlja već dvije godine, najavila je da će se na turskom stolu naći njihovi specijaliteti, marame, suveniri iz Kapadokije, lutke i, naravno, baklave.

Ajnur Mirzazada, kazala je da će se na štandu Azerbejdžana naći slatki specijaliteti, sarma, dok će se uz njihovu baklavu služiti i specifični tamošnji čajevi.

Nakon tri godine i Francuzi će učestvovati na bazaru.

Tu su i predstavnici Srbije, Kosova, Makedonije, Slovenije, Slovačke, Koreje, Poljske, Bosne i Hercegovine,Palestine, Mađarske, Hrvatske, Češke. Prvi put, ove godine svoj izlagački štand imaće i Ukrajina.

U 12 sati biće priređen i kulturno umjetnički program. Nastupiće Baletska škola Bazar, predškolska i osnovna škola- United kids international Montenegro i tamburaši iz Hrvatske, u organizaciji njihove ambasade.

Prošlogodišnji Božićni bazar posjetilo je 24.000 građana, prikupljeno je 18.151 euro namijenjenih Centru za autizam. Godinu ranije prikupljeno je 29.024 eura.

Izvor: mnemagazin.me

Čarolija 300×250

Narednih dana