Manifestacija Dani bamije u Ulcinju

Grad: Ulcinj | Kategorije: Manifestacije

Hotel Palata Venezia

Stari grad bb, Ulcinj

O događaju

Manifestacija Dani bamije biće održana u nedjelju i ponedjeljak, 18. i 19. avgusta, u hotelu Palata Venezia na Servantesovom trgu u Ulcinju.

Prema riječima organizatora, ova manifestacija je po prvi put organizovana prošle godinegodine i probudila je veoma veliko interesovanje kako kod turista i posjetilaca, tako i kod građana Crne Gore, pa je ove godine prerasla u manifestaciju međunarodnog karaktera.

Na manifestaciji posjetioci će pored degustacije bamija imati priliku i da uživaju u kulturno zabavnom programu.

“Manifestacija Dani bamija doprinosi održivom razvoju turizma kroz promociju nacionalne kuhinje Ulcinja i kroz ukazivanje na značaj i sva ljekovita svojstva bamije na zdravlje čovjeka”, navode organizatori u saopštenju.

Dodaju da očekuju dobar odaziv i posjećenost manifestacije, i da će upravo zbog dobrog prijema, ova manifestacija trajati dva dana za razliku od prošle godine.

Navode da je bamija jedna od najzdravijih namirnica i čudotvorna biljka jedinstvenog ukusa, koja se vjekovima koristi u ljekovite svrhe.

Degustacija bamija je besplatna a i ove godine uključiće se domaćice iz Ulcinja koje će bamije spremati po svojoj recepturi.

Organizatori pozivaju ljude na degustaciju ulcinjske bamije i obećavaju dobar provod i ugodan kulturno umjetnički program uz nastup Slobodana Kovačevića 18. i Marijane Zlopaše 19. avgusta.

“Svim posjetiocima zelimo dobro raspolozenje i ‘dobar tek’”, poručuju oni.

Čarolija 300×250

Narednih dana