Festival dječijeg filma Porodični dani u Cineplexx-u

Grad: Podgorica | Kategorije: Film

Delta City

Cetinjska ulica b.b., Podgorica

O događaju

Festival dječijeg filma Porodični dani, koji bioskop Cineplexx Delta City organizuje u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore, biće održana u periodu od 8. do 17. aprila.

Tokom festivala biće prikazana filmska ostvarenja iz cijeloga svijeta za djecu predškolskog i školskog uzrasta.

„Smatramo da će Dječiji filmski festival Porodični dani znatno obogatiti kulturnu ponudu grada Podgorice, posebno kada se radi o sadržajima namijenjenima djeci. Drago nam je da nam se ove godine festival organizuje u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore”, kazala je PR Cineplexxa Olivera Bracanović.

Prema njenim riječima, dječiji filmski festival utiče na popularizaciju filmske umjetnosti, a samim tim i na obrazovanje buduće odrasle filmske publike, kao i  filmskih autora i stručnjaka.

Osim filmskog programa, dio festivala biće i zabavne i edukativne radionice koje će se održavati od 13. do 17. aprila u holu biokopa.

Ideja ovog festivala je da se djeci predškolskog i školskog uzrasta prikažu kvalitetna filmska ostvarenja i da im se kroz zabavni program pruži edukativni sadržaj.

“Filmski centar Crne Gore je, pored podrške produkciji i promociji crnogorskog filma, posvećen i razvoju filmske pismenosti u Crnoj Gori. U tom smislu, festival Porodični dani, čiji raznovrsni repertoar obuhvata evropsku i američku savremenu produkciju, a namijenjen je djeci i mladima uzrasta od 5 do 18 godina, jeste važan dio procesa filmske edukacije i stvaranja gledalačkih navika”, rekla je Sanja Jovanović, menadžerka za programske politike i planiranje u Filmskom centru Crne Gore.

Većina filmova na festivalu biće sinhronizovana na naš jezik, što će omogućiti mališanima da nesmetano zavire u neke nevjerovatne i do sad neispričane filmske priče.

Na programu će se naći animirani filmovi: Hotel Transilvanija 3: Odmor počinje, Mali Bigfut, Tajne avanture mačaka, Koko, Grinč, Ralf rastura internet… zatim igrani filmovi Povratak Meri Popins, Zec Petar, Mala gospođica Dulitl i Mia i bijeli la, kao i domaći igrani film Zlogonje koji će sve mališane podstaći da stvaraju ljepše okruženje.

Posjetioci festivala do svojih ulaznica mogu da dođu na blagajnama bioskopa, a cijena bioskopskih ulaznica je niža od cijene standardne.

Više informacija mogu se naći na sajtu www.cineplexx.me

Izvor: Culture corner

Čarolija 300×250

Narednih dana