Elza i zaleđeni Hans u četvrtak u Nikšićkom pozorištu

Grad: Nikšić | Kategorije: Pozorište

Nikšićko pozorište

Trg Save Kovacevica 5, Nikšić

O događaju

Predstava za djecu Elza i zaleđeni Hans, rađena po motivima bajke H.K. Andersena i crtanog filma Zaleđeno kraljevstvo (Frozen), biće igrana na sceni Nikšićkog pozorišta u četvrtak, 16. maja, sa početkom u 12 i 14 sati.

Tekst za predstavu napisala je Jovana Petronijević, režiju potpisuje Nina Grahovac, a uloge u predstavi tumače: Jovana Petronijević, Nina Grahovac, Saša Đurašević i Jovan Ljubenović. Predstava je rađena u produkciji FaVI iz Beograda.

Radnja predstave se odvija u gradu Arendelu. Elza, princeza Arendela, posjeduje posebne nadprirodne moći, da sve što poželi pretvori u snijeg. Njena mlađa sestra, princeza Ana, neustrašivi optimista, je tužna i želi na svaki način da pomogne sestri da prokletsvo prestane i da Elza konačno može da skine rukavice. Elza je svojim ledenim čarima zaledila princa Hansa koji je ljubomoran i zloban, i po svaku cijenu želi za ženu princezu Anu. Kristof prodavac leda se takodje bori da osvoji Anino srce i u tome uspijeva. Urnebesno smiješni sneško Olaf će vam dočarati i predstaviti sve likove na dvoru i dovesti Deda Mraza u Arendel.

Pobjeda dobrog nad zlim, razvijanje timskog duha, te isticanja koliko je sestrinska ljubav jaka i važna, glavne su poruke koje ova predstava ostavlja za sobom.

Predstava traje 45 minuta a namijenjena je djeci uzrasta od tri do 12 godina.

Program se izvodi se u okviru majskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2019.

Ulaznice će biti u prodaji na dan izvođenja predstave i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od 1,50 eura.

Čarolija 300×250

Narednih dana

Edukativna i kreativna radionica pod nazivom U carstvu uloga

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica

Bracana Bracanovića 74/a, Podgorica

Dvojezična radionica posvećena Alisi u zemlji čuda

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica

Bracana Bracanovića 74/a, Podgorica

U četvrtak radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica

Bracana Bracanovića 74/a, Podgorica