Baletska predstava Bijela bajka u Bijelom Polju

Grad: Bijelo Polje | Kategorije: Pozorište

Centar za kulturu Bijelo Polje

Ulica Muniba Kučevića 17

O događaju

Baletska predstava Bijela bajka, Umjetničke škole za muziku i balet ”Vasa Pavić” iz Podgorice biće izvedena u srijedu, 11. septembra, u sali Centra za kulturu u Bijelom Polju sa početkom u 19 sati. Ulaz na predstavu je besplatan.

Koreografiju su uradile Tamara Vujošević Mandić i Viktorija Strugar.

Bijela bajka je premijerno izvedena 21. decembra prošle godine u KIC-u ”Budo Tomović” i svojim kvalitetom i pozitivnim kritikama zaslužila je da bude prikazana i u gradovima na sjeveru Crne Gore.

Romantična bajka ispričana baletskim pokretima, glumom i scenskom izražajnošću. Dramaturgija je pojednostavljena i odgovarajuća uzrastu učenika osnovnog i srednjeg baletskog obrazovanja Umjetničke škole za muziku i balet ”Vasa Pavić”. Predstava, u koreografiji Tamare Vujošević Mandić i Viktorije Strugar, govori o snu svake male djevojčice, kojoj je san da zaigra na sceni u bijeloj haljinici od tila i sama spoznaja koliko treba rada i samodiscipline da bi dosegla svoj san. Koristi se muzička podloga poznatih kompozitora koji su pisali za balet, kao što su A. Adam i L. Delib. Predstava odiše jednostavnošću, poetsko-lirskim izražavanjem sa elementima groteske-humora. Učesnici projekta su učenici osnovnog i srednjeg baletskog obrazovanja.

Izvor: Culture Corner

Čarolija 300×250

Narednih dana