Dječija nedjelja u kotorskom Kulturnom centru

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor obilježiće Dječiju nedjelju u periodu od 30. septembra do 8. oktobra organizovanjem raznih sadržaja za djecu.

Kako navode, u saradnji sa kotorskim osnovnim školama, u planu su svakodnevne edukativne radionice u Gradskoj biblioteci i čitaonici, kao i dječiji filmovi u Kinu Boka.

U saradnji sa JZU Dom zdravlja Kotor, u utorak 1. oktobra održaće se

Predavanje na temu Zdrava ishrana kod djece i mladih, koje organizuju u saradnji sa JZU Dom zdravlja Kotor, biće održano u utorak, 1. oktobra. Predavanje će, zbog velikog interesovanja, u dva termina, održati stručni tim ljekara i zdravstvenih radnika iz savjetovališta za dijabetes kotorskog doma zdravlja.

Osim promocije zdrave ishrane, kao zdravog stila života, promovisaće se i značaj sporta u razvoju i životu djece i mladih. Tim povodom, u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih i Rukometnim savezom Crne Gore u petak, 4. oktobra, biće organizovan Sportski dan.

Sportski dan će se realizovati u dva segmenta: tribina o značaju sporta, na kojoj će govoriti proslavljeni sportisti Crne Gore, a zatim će uslijediti rukometni pokazni trening, koji će voditi naše proslavljene rukometne reprezentativke.

Iz JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor navode da su svi programi besplatni.