Besplatne radionice kreativnog pisanja u Narodnoj biblioteci Budve

U prostoru čitaonice Narodne biblioteke Budve jednom sedmično, počev od utorka 4. februara, održavaće se besplatna radionica kreativnog pisanja pod nazivom Antička i srednjovjekovna Budva, namijenjena učenicima viših razreda osnovnih škola (od šestog do devetog razreda).

Radionice organizuju budvanska Biblioteka i NVO Talas a održavaće se utorkom u terminu od 16 do 18 sati. Radionice će voditi profesorica Zorica Joksimović.

Kako se dodaje u saopštenju organizatora, na radionicama će se polaznici kreativno iskazivati kroz pisane tekstove nastale kao rezultat istraživačkih zadataka i bližeg upoznavanja lokaliteta antičke i srednjovjekovne Budve.

Takođe, pisaće i zanimljive tekstove za Turistički vodič kroz antičku i srednjovjekovnu Budvu, kao i Ilustrovati napisani sadržaj u saradnji sa polaznicima koji pohađaju Školu stripa u Biblioteci.

“Izdvajanje najuspjelijih literarnih sadržaja na pomenutu temu rezultirlo bi publikovanjem turističkog vodiča krajem tekuće godine”, zaključuje se u saopštenju iz budvanske Biblioteke.

Izvor: RTV Budva