Besplatne radionice filmskog i dramskog pisanja u Budvi, prijave u toku

Od septembra budvanska djeca i mladi biće u prilici da ponovo besplatno pohađaju edukativne radionice filmskog i dramskog pisanja, koje organizuje bioskop Cadmus Cineplex u saradnji sa Radio Televizijom Budva, a zainteresovani se mogu prijavtiti do kraja avgusta.

Voditelj radionice, mladi dramaturg Miloš Boreta kaže da je cilj projekta jeste da polaznici na kreativan i krajnje praktičan način zavire u svijet pisanja za pozorište, film i srodne medije.

Radionice Filmsko i dramsko pismo se organizuju za polaznike uzrasta od 10 do 15 godina, a sva druženja sadrže video projekcije i vježbanja uz kratak teorijski uvod.

Susreti će biti realizovani u kino sali 4, svake nedjelje u 17 sati, počev od 1. septembra.

A za sve srednjoškolce koji su zaljubljenici u film i žele da o filmu misle na drugačiji način, kroz kritičku i kreativnu analizu, učeći o istoriji i nastanku filma, žanrovima, osnovnim elementima filmskog jezika i izraza, biće organizovana škola filma Kadmosineast, takođe besplatna.

Prijave za obje radionice traju do kraja avgusta, a zainteresovani se mogu prijaviti slanjem osnovnih podataka na broj telefona 068 475 035.