Avanture o puhu Đorđu od sada i kao audio knjige

Uz podršku Ministarstva kulture i kampanje #ZivimoKulturu djeci je odnedavno dostupna ekološka trilogija o puhu Đorđu, autora Žarka Vučinića u formi audio knjiga na YouTube kanalu ovog nagrađivanog pisca za djecu.

Ovo je jedan od načina da se najmlađima na novi način predstave knjige koje je objavila izdavačka kuća „Gligorije Dijak“ iz Podgorice: Čudesni svijet puha Đorđa i Puh Đorđe i duhovi triftara i Puh Đorđe u zamci Spiridona Ledenog.

Romani iz trilogije o puhu Đorđu su savremene ekološke bajke za djecu u koje je utkana ljubav prema bisernoj rijeci Tari, Prošćenskim planinama – mističnom predjelu okupanom rajskim bojama, legendama predaka i iskonskom životu gorštaka – putokazu za bolje sjutra svih nas pod kapom nebeskom. To su avanturističke priče o najvećoj tajni na svijetu – prirodi, te beskrajnim nitima kojima nas ona veže i čuva kao jedno od svoje djece. Ključ izvojevanih pobjeda puha Đorđa i njegove družine kad neprijateljima koji žele da unište Zemlju leži u iskrenom kontaktu sa moćnim saveznicima – drvećem, najupečatljivijom prirodnom kreacijom.

Čitajući, a od sada i slušajući audio knjige čiji je narator sam pisac, djeca se upoznaju sa brojnim temama iz oblasti zaštite životne sredine na uzbudljiv i duhovit  način.

Zahvaljujući Ministarstvu kulturu, na preko sedam sati materijala, najmlađi će biti u mogućnosti da tokom ovih izazovnih vremena koje obilježava promjena načina života uslijed korona virusa dožive avanture vragolastog puha Đorđa slušajući audio knjige u svojim domovima.

Izvor: Culture corner